„Produkt Roku. Wybór Konsumentów – Innowacja 2016” to cyklicznie organizowany projekt, w którym konsumenci mają możliwość wyboru - według nich najlepszych i najbardziej innowacyjnych produktów z branży FMCG. W tym roku już po raz dwunasty, na podstawie wskazań 5000 polskich konsumentów, wyłoniono laureatów. Zwycięskie produkty otrzymały najwyższe wskaźniki atrakcyjności i zadowolenia w wybranych kategoriach.
Firma Gzella może poszczycić się zdobytym laurem w kategoriach: produkty garmażeryjne oraz wędliny bezglutenowe. Konsumenci docenili regionalny specjał, wyprodukowaną z połączenia mięsa wieprzowego i gotowanych polskich ziemniaków – Kiszkę Ziemniaczaną. Nagrodzona została także przygotowywana według tradycyjnej receptury, stanowiąca kompilację delikatności pasztetowej ze smakiem szlachetnych borowików – Pasztetowa z borowikami. W kategorii wędlin bezglutenowych uznanie konsumentów zyskały dostępne w wersji wieprzowej i drobiowej z wieprzowiną – Kabanosy Biesiadne i aromatyczna, wędzona dymem olchowo – bukowym – Polska z Kociewskiej Wędzarni Ekstra. Tytułem „Produkt Roku. Wybór Konsumentów - Innowacja 2016” uhonorowane zostały również: czysto wieprzowa, o czosnkowym smaku - Kiełbasa Krucha Kmicica i szczególnie lubiana przez najmłodszych, pozbawiona dodatku fosforanów i glutaminianu sodu – Serdelka z Borów.
Zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej firmy Gzella - http://gzella.pl/ i profilu na Facebook’u - https://www.facebook.com/gzella, gdzie znajdują się aktualne informacje na temat firmy oraz oferty produktowej.
O firmie:
W 1985 rozpoczęła się wyjątkowa historia, która rozwija się do dzisiaj, otwierając z każdą dekadą nowe rozdziały. Mirosław Gzella wcielił w życie odważną wizję zrodzoną z pasji do dobrego smaku. Początkowo mały zakład wędliniarski z przydomowym sklepem, na przestrzeni 30-tu lat stał się silną korporacją swoim zasięgiem pokrywającą całą Polskę, a w eksporcie sięgającą m.in regionów Afryki i Azji. Domem marki Gzella do dziś jest miejscowość Osie zlokalizowana w ekologicznie czystej, nieskażonej i naturalnej krainie położonej w samym sercu Borów Tucholskich. To właśnie w tym malowniczym otoczeniu powstają wyroby o najwyższej jakości i najlepszym smaku – niezmiennie od lat.